Ildsjæle gavner boligmarkedet i Thisted

I Thisted Kommune nægter de at lade byerne forfalde. Et stort lokalt engagement fornyer byerne, og det smitter af på boligmarkedet.

Udviklingen er tydelig - flere og flere forlader småbyerne og landområderne for at søge mod storbyen. Det efterlader tomme huse, som ingen vil købe. De i mange tilfælde nedrivningsmodne huse ødelægger bybilledet, og det accepterer man ikke i Thisted Kommune.

Her har kommunen sammen med frivillige, lokale kræfter i borgerforeningerne i kommunen revet udtjente huse ned for derefter at opbygge samlingspunkter i småbyerne i form af aktivitetscentre, mødesteder og sportsfaciliteter.

Både private og kommunale midler finansierer nedrivningerne og opbygningen af pladser og bymidter. Og pengene er godt givet ud - i især Vestervig, Bedsted, Frøstrup og Hørdum oplever man nye tider.

- Der tales lokalt om, at ejendomspriserne i Vestervig er steget cirka 25 procent efter indsatsen, siger adjukt Karin Haldrup, der er medforfatter til en ny rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Rapporten fremlægger årsagerne til de problemer, man slås med i yderområderne. Her er Thisted Kommune det gode eksempel på en kommune, der sammen med borgerne løser lokale udfordringer.

Den kommunale plan om at udvikle småbyer betyder samtidig, at det vil blive nemmere at låne i banken til at købe hus i småbyerne, da de bliver mere attraktive at bo i.

Flere nyheder fra TV2 Nord