Im-sag: Bødskov åbner dør på klem

Justitsminister er parat til at ændre lov, så udvist syvårig pige og hendes mor kan vende tilbage til Danmark.

Justitsminister Morten Bødskov (S) laver nu en kovending i udvisningssagen om den syvårige Im Nielsen og hendes mor fra Aalborg-egnen, der i søndags blev udvist til Thailand. Det skriver Politiken onsdag.

Bødskov erklærer sig nemlig for første gang parat til at at diskutere en lovændring, der kan betyde, at datteren og hendes mor kan vende tilbage til Danmark. De to blev forleden udvist til Thailand, fordi pigens stedfar døde af kræft i 2012.

Justitsministeren kræver dog opbakning fra samtlige partier i Folketinget, hvis der skal ske en lovændring.

- Hvis vi skal lave noget så grundlæggende som lov med tilbagevirkende kraft på udlændingeområdet, skal alle Folketingets partier være enige.

- Det er første gang siden palæstinenserloven, at der i givet fald skal laves sådan en lov. Derfor inviterer jeg nu alle partier til møde for at høre deres synspunkter om dette, meddeler Morten Bødskov i en skriftlig kommentar til Politiken tirsdag aften.

Tidligere tirsdag afviste Morten Bødskov ellers, at det var muligt at lave et lovforslag med tilbagevirkende kraft.

- Vi lovgiver ikke med tilbagevirkende kraft, men ændrer reglerne, så det ikke sker fremover, sagde Morten Bødskov.

Tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V) foreslår enten en lovgivning med tilbagevirkende kraft eller en ændring af reglerne for en stærkt begrænset gruppe personer, som skal have mulighed for at søge dansk opholdstilladelse igen.

- Et forslag er, om man på en eller anden måde kan ændre loven, så man kan ansøge om at generhverve opholdstilladelsen.

- Så må man stille nogle kriterier op, og så må det bero på en konkret vurdering, ligesom det altid gør i den slags sager. Så man lader de mennesker, der er røget i det her hul, søge opholdstilladelse igen, siger hun til Politiken.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland