Indbrud faldt i efterårsferien

I Nordjyllands Politikreds lå antallet af anmeldte indbrud i privat beboelse på 83 i uge 42. Det tal er under gennemsnit for 'nordjyske' indbrud i netop denne uge. Gennemsnittet de seneste tre år har lagt på 91 indbrud.

Hos Nordjyllands Politi er man tilbageholdende med at lægge for meget i tallene for indbrud i efterårsferien. Der kan nemlig nemt være udsving fra år til år. Fx hvis en bande eller kendt kriminel pludselig er meget aktiv i politikredsen.

Pointeringen kommer fra politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Stig Lundbo, som samtidig siger:

- Men som politifolk kan vi selvfølgelig bedst lide det, når kriminalitetskurven går nedad, og indbrud er jo et af vores fokusområder. I år er det heldigvis gået i den rigtige retning i efterårsferien - og det er jo glædeligt.

Antallet af anmeldte indbrud i fritidshuse, dvs. sommerhuse, lå i Nordjyllands Politikreds i uge 42 på 13, hvilket flugter fint med gennemsnittet for de seneste tre år (2010-2012) på 12 af disse indbrud i efterårsferieugen.

Til sammenligning var gennemsnittet i ugen før efterårsferien på 27 anmeldte indbrud.

Og traditionelt ligger lige præcis dét tal lavt i efterårsferien.

- Det er logisk nok - for folk benytter måske ferien til en sidste tur i deres sommerhus, inden de lukker det ned for vinteren, siger politiinspektør Stig Lundbo.

Antallet af indbrud i efterårsferien får ikke Nordjyllands Politi til at ændre på indsatsen mod indbrud. Den fortsætter uændret.

- Vi patruljerer, efterforsker og arbejder præventivt for at knække indbrudskurven. Det er den brede indsats, der hjælper, siger Stig Lundbo, som i samme åndedrag opfordrer borgerne til at henvende sig med tip til Politiet, hvis de ser noget mistænkeligt, ligesom politiinspektøren anbefaler, at man selv beskytter sin bolig mod indbrud.

- Erfaringer viser nemlig, at det ofte er det, borgeren selv gør, der forhindrer, at indbrudstyven lige netop vælger hans eller hendes hus, fastslår Stig Lundbo.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord