Indbrud i banker var afledningsmanøvre

04:31

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Indbrud i tre banker skulle aflede politiet fra gerningsmændenes egentlige mål.

Da Nordjyllands Politi i løbet af cirka en time, natten til torsdag, modtog fire alarmer om indbrud i nordjyske banker, var det kun meldingen om indbrud i Nordjyske Bank i Brønderslev, der var intentioner om at stjæle noget.

I de tre andre tilfælde, Nørresundby Bank i Aabybro, Spar Nord i Tårs og Sparekassen Vendsyssel i Klokkerholm, skulle indbruddet og den efterfølgende brug af kanonslag eller røggranater fungere som vildledning.

- Fire banker i løbet af en time, sent om natten i påsken, er ret usædvanligt, så det kunne tyde på, der er nogen, der gerne ville engagere politiet rundt om i politikredsen, og så lave det store kup i Brønderslev, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard.

Det store kup blev dog aldrig til noget, for få minutter efter alarmen gik i Brønderslev klokken 05.09 var politiet fremme.

- Patruljen bemærker gummigeden, ladvognen og en Audi på stedet. De kommer lige, da gerningsmændene har fået læsset bankboksen på ladbilen, og skal til at stikke af, siger vagtchefen.

Betjentene fangede dog ingen af gerningsmændene. De blev nemlig påkørt af den gummiged, der var blevet brugt til rambuktyveriet, og kunne ikke eftersætte de to eller tre gerningsmænd i Audien.

Flere nyheder fra TV2 Nord