Tyve fanget på video: Indbrud for tredje gang på under to måneder

En tøjbutik i Løkken er blevet udsat for indbrud for tredje gang på kort tid. Denne gang er tyvene fanget på video.

Første gang var 4. april. Anden gang var den 21. maj, og tredje gang var søndag den 2. juni. Tøjbutikken Sea-side i Løkken har haft indbrud tre gange på mindre end to måneder. 

Hver gang har metoden været den samme. Døren er blevet smadret, og tyvene er gået efter dyre mærker som Fred Perry, Hugo Boss og Armani.

Indehaver af butikken, Gert Lund, ønsker ikke at udtale sig i sagen i dag, men han henviser til sit opslag på Facebook. Her skriver han, at naboer til butikken har været hurtige og filmet indbrudstyvene, da de slog til søndag.

Ifølge optagelserne er der tale om tre mænd, som taler vendelbomål og kører i en mørk Peugeot. Mændene ses eftersigende juble i videoen over, at det er lykkedes dem for tredje gang. 

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på 114.

Mistet tilliden til politiet

Første gang, der var indbrud i butikken, slap indbrudstyvene afsted med tøj for en værdi af 150.000 kroner. Dengang henlagde politiet sagen efter bare fire dage. Butiksindehaveren fortalte dengang til TV 2, at han modtog et brev fra lokalpolitiet om, at efterforskningen var standset.

- Begrundelsen for min afgørelse er, at selv hvis efterforskningen fortsætter, vil det efter min vurdering ikke føre til, at jeg kan sigte nogen for noget strafbart, lød det i brevet. Derudover skrev politiet:

- Jeg har ved min afgørelse lagt vægt på, at efterforskningen i sagen ikke har resulteret i spor, vidneforklaringer eller andre beviser, der kan føre til identifikation af gerningsmanden. Der ses ikke at være yderligere relevante efterforskningsmuligheder, der kan føre til identifikation af gerningsmanden.

Butikken Sea-Side i Løkken har været hårdt plaget af indbrud de seneste måneder. 
Butikken Sea-Side i Løkken har været hårdt plaget af indbrud de seneste måneder. 
Foto: Jan Fagranes

Det fik Gert Lund til at miste tilliden til politiet. Og butiksejeren fra Løkken er langt fra den eneste dansker, som tvivler på ordensmagten.

En Megafon-måling foretaget for TV 2 i maj tyder på, at danskerne ikke har tillid til, at politiet kan hjælpe dem, når nogen har tvunget sig adgang til deres hjem.

I den måling svarer fem procent af de adspurgte, at de tror, at politiet ville opklare et indbrud i deres hjem. Omvendt tror hele 83 procent, at indbruddet aldrig ville blive opklaret, mens 11 procent er i tvivl.

Her kan du se indslag fra 22. maj efter andet indbrud i Gert Lunds tøjbutik.

Seneste nyt

fra Nordjylland