Indlæg dig selv

Borgere med psykiske problemer kan nu indlægge sig selv i Brønderslev

Indlæggelsen kræver dog, at man allerede har en stillet psykiatrisk diagnose, men herefter er det nu muligt at indlægge sig selv, hvis man kan mærke at verden er ved at ramle sammen. Dermed kan mange forløb begrænses til kortere tid, og det glæder en af de første brugere af ordningen, Marius Olsen .

- Jeg var paranoid og i stedet for at skulle kontakte praktiserende læge og vente, så kørte min kone mig direkte til Brønderslev, hvor jeg kunne indlægge mig selv. Her fik jeg ro på, og tingene blev taget i opløbet. Jeg var der kun i tre dage, siger Marius Olsen.

Der er to senge til rådighed for selvindlæggelse på afsnit N3 på Brønderslev Psykiatriske Sygehus. Ordningen er en del af en forsøgsordning, der også kører fire andre steder i landet. Forhåbningerne til forsøget er, at patienterne i højere grad bliver involveret i behandlingen og at nedbringe antallet af tvangsindlæggelser.

- Vi oplever, at det har stor betydning for patienterne, at de har mulighed for at indlægge sig selv, når sygdommen forværres. Det giver dem en tryghed, og det har stor betydning for deres behandling, at indlæggelsen foregår frivilligt, når det er muligt. Det er med til, at en situation eksempelvis ikke kører op og i værste fald ender med en tvangsindlæggelse, siger afsnitsledende sygeplejerske Irene H. Christensen fra afsnit N3.

Inden selvindlæggelse skal patienten have lavet en aftale med psykiatrien om, at kunne indlægge sig selv. Indtil videre er der 20 brugere, der allerede er kendte patienter, og som kan vurdere, hvornår de har behov for professionel hjælp til at få tankerne tilbage på sporet.


Seneste nyt

fra Nordjylland