Indsamlinger på Facebook vinder frem: Nordjysk rallykører skaffer penge til VM-test

I de seneste måneder er private indsamlinger i stigende grad dukket op på Facebook. En af dem, der har prøvet at skaffe penge til sit projekt igennem Facebook er den nordjyske rallykører Ulrik Linnemann, som havde brug for økonomisk hjælp i bestræbelserne på at få mulighed for at køre et løb for et stort hold.

76 mennesker har hjulpet Ulrik Linnemann tættere på at indfri sin store drøm om at køre med i VM-serien. Rallycrosskøreren fra Vesthimmerland har fået lov at køre et enkelt løb for et stort team, men han skulle skaffe en sum penge for at få chancen. Derfor prøvede Ulrik Linnemann at lave en indsamling på Facebook.

- Jeg ved, at jeg har nogle trofaste supportere, og mange af dem har givet udtryk for, at de godt vil donere lidt, hvis det er til et godt formål, og så tænkte jeg, at der ikke kunne ske noget ved at prøve, siger Ulrik Linnemann.

 

Ulrik Linnemann havde som mål at samle 20.000 kroner ind. Det mål blev allerede nået efter 11 timer, og da afstemningen lukkede i dag, var der kommet 31.991 kroner i kassen.

- Det er helt vildt. Jeg vil sige, at det er lidt utroligt, og at jeg føler mig meget privilegeret, siger Ulrik Linnemann.

Hos det digitale marketingsbureau Konxion har de bemærket, at flere og flere i løbet af de seneste måneder har gjort som Ulrik Linnemann og startet deres egne indsamlinger.

- Nu er det blevet noget for den menige mand også. Det er jo noget af det, Facebook kan, at man kan udbrede teknologi til mange mennesker ved at gøre det simpelt, så der er ingen tvivl om, at det er noget, som mange kommer til at dykke ned i, siger Lars Granat Jensen, partner og kreativ direktør hos Konxion.

Vil ikke misbruge det

Facebook introducerede indsamlingsfunktionen for et års tid siden, og ifølge Konxion er det kun toppen af isbjerget, vi har set indtil nu.

- Jeg tror, at perspektivet er kæmpestort. Vi kommer til at se rigtig mange indsamlinger. Om det er den lille pige, der samler ind til en grime til sin travhest, eller om det er i helt andre størrelsesordener som en motocrosscykel eller en styrthjelm, så tror jeg, at vi kommer til at se det rigtig meget, siger Lars Granat Jensen.

Ulrik Linnemann har takket være sine Facebook-støtter fået muligheden for at køre løb i en topbil. Han er taknemmelig og afviser ikke at bede om hjælp på Facebook igen.

- Det er ikke noget, jeg vil misbruge, fordi så tror jeg også, at ideen vil gå af det, men hvis jeg kommer i en situation i fremtiden, hvor jeg tænker, at det er den eneste udvej for at samle pengene, så kunne jeg godt finde på at gøre det igen, siger Ulrik Linnemann.


Seneste nyt

fra Nordjylland