Indsatte strejker

De indsatte på det åbne fængsel Kragskovhede har fredag nedlagt arbejdet.

Arbejdsnedlæggelsen skyldes blandt andet, at de indsatte er utilfredse med, at de fremover skal låses inde på deres værelser en halv time tidligere end i dag. Desuden mener de, at de indsatte bliver ramt af personalenedskæringer, når hver vagt fremover er kontaktperson for 12 indsatte mod seks indsatte i dag. Det vil ifølge de indsatte betyde en længere sagsbehandlingstid.

Fængselsinspektør Lene Theilgaard fra Kragskovhede oplyser, at de indsatte i dag har nedlagt arbejdet, blandt andet i fængslets skovområde og på værksteder ligesom indsatte også er blevet væk fra skolegang.

- Der er i forbindelse med den aftale, der er indgået for Kriminalforsorgen, og dermed også Kragskovhede, tale om nogle ensretninger for alle. Det betyder blandt andet, at vagtplaner ensartes, således at der er personale på de tidspunkter, der er vurderet, der er mest brug for det. Og det betyder samtidig, at de indsatte her på Kragskovhede fremover vil blive låst af for køkken- og stueområderne, og dermed fællesskabet, en halv time tidligere end tilfældet er i dag, siger Lene Theilgaard.

Hun regner med, at hun og en talsmand fra de indsatte mødes i løbet af næste uge, når de indsatte igen er gået i arbejde.

- Stemningen er stille og rolige her lige nu, og vi vil rigtig gerne tale med de indsatte om de problemstillinger, som de mener, de står over for lige nu, siger Lene Theilgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland