Indvielse af Johannes V. Jensen-museum trækker ud

Det nye Johannes V. Jensen-museum i Farsø er netop bygget færdig. Der er bare det problem, at lokalerne står gabende tomme. Museets rekvisitter, som består af forfatterens gamle arbejdsværelse, er nemlig pakket ned i kasser og gemt væk på Nationalmuseet

Museet i Farsø står parat til at modtage gæster, men inventaret mangler. For både forfatterens gamle bøger, skriveredskaber og papirer samler støv på Nationalmuseet i København. Derfor må museets støtteforening vente helt til september eller oktober med indvielsen.

- Det er ærgerligt, for vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt, siger formanden for museets støtteforening Jens Munk-Christensen til TV2/NORD.

Det er Aars Museumscenter, der i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, skal sørge for at Johannes V. Jensens ting bliver leveret til det nye museum i Farsø.

Men de to parter har endnu ikke sendt den ansøgning det kræver, for at Nationalmuseet kan bringe rekvisitterne til Nordjylland

- Man må konstatere, at ting tager tid. Vi er i gang med den administrative proces, så vi gør alt efter alle kunstens regler, siger museumsinspektør på Aars Museumscenter Broder Berg til TV2/NORD.

<b>Se mere på TV2/NORD klokken 19.30</b>

Flere nyheder fra TV2 Nord