Ingen ankemuligheder for Mirsad Zairi

Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration har afvist at genoptage ansøgningen om opholdstilladelse.

Mirsad Zairi har nu ikke andre muligheder for at søge om ophold i Danmark sammen med sin kone og to børn. Det er meldingen fra familiens advokat Anne Land, efter at ministeriet har afvist at genoptage ansøgningen om humanitær opholdstilladelse.

I brevet fra ministeriet, som er sendt den 18, september, fremgår det, at Mirsad Zairi skal rejse ud af Danmark straks. Rigspolitiet har dog allerede fastsat udsendelsen til den 2. oktober.

I brevet står der også, at når Mirsad Zairi er rejst, har han indrejseforbud, og kan derfor ikke få lov at søge om opholdstilladelse igen før om to år, med mindre der er særlige grunde til det, herunder hensynet til familiens enhed.

Det er dog netop vigtigheden af familiens enhed, som advokaten har forsøgt at dokumentere, men ministeriet mener altså ikke, at der foreligger humanitære hensyn, der taler for, at der skal gives opholdstilladelse. Advokat Anne Land mener, at situationen nu er så håbløs, at der ikke er flere muligheder for at søge om ophold, og Mirsad Zairi må derfor rejse tilbage til Serbien den 2. oktober.

Flere nyheder fra TV2 Nord