Ingen arbejdstidsaftale på plads: Lærerforening alligevel glad for aftale

Fredag fik 500.000 ansatte i kommunerne en ny overenskomst. Og selvom lærernes arbejdstid stadig ikke er på plads, glæder de sig over forliget ved Aalborg Lærerforening.

- Jeg synes, det er dejligt, at der er landet et forlig på det kommunale område. Det har vi haft brug for.

Sådan lyder det fra formanden for Aalborg Lærerforening, Karsten Lynge Simonsen, efter der fredag endelig blev indgået en aftale om en ny overenskomst for ansatte i kommunerne.

Overenskomsten indeholder dog ikke en ny arbejdstidsaftale for lærerne. I stedet har parterne aftalt, at en undersøgelseskommission skal tage et grundigt kig på lærernes arbejdstid frem mod forhandlingerne i 2021.

- I forhandlinger er man nødt til at opveje, hvad man kan få, og hvad man kan give. En halvårsnorm eller kvartalsnorm løser måske ikke udfordringerne, så det at nedsætte en kommission med en uvildig formand, som skal anbefale, rådgive og rapportere fra virkeligheden gør måske, at vi kan opbygge en arbejdstidsaftale, som ikke bruger gamle værktøjer – men nye værktøjer, siger Karsten Lynge Simonsen.

Han peger på, at politikerne i de enkelte kommuner kan indgå lokalaftaler, og dermed hurtigt kan skabe ro for lærerne i kommunen.

De lange og svære forhandlinger har betydet travlhed ved Aalborg Lærerforening.

- Det har været hektisk med planlægning af strejkeaktiviteter og hele tiden at skulle forholde sig til, at datoerne bliver rykket, siger Karsten Lynge Simonsen.

Men nu kan der altså sænke sig en lille smule ro.

- Det er dejligt, at vi undgår en konflikt – det er der ingen, der har godt af at skulle ud i, siger Karsten Lynge Simonsen.

Hos kommunalt ansatte og fagforbund er er lettelse over dagens forlig på det kommunale område.

Seneste nyt

fra Nordjylland