Ingen cykel- og gangsti på trods af ulykke

Teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord kommune vil ikke etablere en cykel- og gangsti ved landevejen syd om Mariager fjord. Forslaget er kommet frem efter den tragiske ulykke ved Katbjerg hvor et barn blev dræbt og et andet barn blev alvorligt kvæstet.

<b>Cykel- og gangsti</b>
Teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord kommune, diskuterede i går, etableringen af en eventuel cykel- og gangsti ved landevejen syd om Mariager fjord.

<b>Alvorlig ulykke</b>
Det sker med baggrund i den meget alvorlige ulykke på Hobrovej ved Katbjerg den 3. december 2007, hvor et barn mistede livet og et andet barn blev alvorligt kvæstet.

<b>Henvendelser</b>
Der er endvidere indkommet henvendelse fra byrådsmedlemmer og en borger, der jævnligt pendler mellem Hobro og Mariager, omkring etablering af cykelsti mellem Skjellerup og Mariager.

<b>Strækningen er farlig</b>
Kommunalpolitiker og overlæge Poul Grøn vurderer, at der vil komme flere dødsfald, hvis ikke byrådet i Mariagerfjord, sørger for at der bygges en cykel- og gangsti.

- Den strækning er så farlig, at den skal prioriteres. Jeg opfordrer medlemmerne af teknisk udvalg til at besinde sig og få afsat midler til en cykelsti. Jeg er bange for, at vi kan komme til at opleve endnu en dødsulykke, og det kan jeg ikke leve med, siger Poul Grøn til Nordjyllands Radio.

<b>Vil afvente politiet</b>
Men i går anbefalede et enigt teknik- og miljøudvalg, at byrådet venter med at beslutte sig for cykel- og gangsti langs vejen. I hvert fald indtil politiets rapport om ulykken er på plads.

<b>Ingen bemærkninger</b>
Vagthavende ved Nordjyllands Politi oplyste den 5. december 2007, at man ikke på nuværende tidspunkt havde nogen bemærkninger til den vejtekniske side af sagen.

Flere nyheder fra TV2 Nord