Ingen erstatning for ødelagt hånd

Hvor store gener er rimelige i forbindelse med en rutinebehandling på sygehuset? Det er kernen i den erstatningssag Tina Larsen fra Hjørring kører mod Patientskadeankenævnet.

Tina Larsen?s højre hånd er ødelagt. I forbindelse med fødslen af sønnen Kristian, skal hun behandles for Gruppe B streptokokker. Derfor bliver der sprøjtet antibiotika ind i en såkaldt venflon i hånden - men nålen ligger forkert, og senerne bliver ødelagt.

- Jeg siger til dem, at den ligger forkert. Det gør vanvittigt ondt, men de kigger bare på den, og sige,r at det ser ud til at den ligger rigtigt nok, fortæller hun.

Selv om det er en rutinemæssig behandling der går galt, afviser både Patientforsikringen og Patienskadeankenævnet at give hende erstatning. I begrundelsen for afslaget står der:

... at Deres gener ikke er tilstrækkelig alvorlige set i forhold til den grundlidelse, som De er blevet behandlet for.

En invalideret hånd er altså noget hun "med rimelighed må tåle".

- Det har jo haft store konsekvenser for os som familie! Og det her med hvad jeg med rimelighed må tåle: hvem vurderer det?

Det er snart tre år siden Tina Larsen fødte. Hun har mistet sit arbejde som social- og sundhedsassistent, og venter lige nu på at få revalidering. Selv om hun har fået afvist at få erstatning, har hun valgt at kæmpe for sin ret.


Seneste nyt

fra Nordjylland