Ingen hjælp til boligkøbere i udkanten

Minister vil have større undersøgelse af problemet omfang, inden der kommer ændringer.

Der var ingen løfter om bedre lånemuligheder for de mange nordjyder, der drømmer om at købe et hus i et såkaldt udkantsområde, da der i dag var inviteret til høring med Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Det har gennem lang tid været nærmest umuligt for boligkøbere at låne penge til et hus, hvis det ligger i et udkantsområde, og her på TV2/Nord har vi i flere omgange fortalt om frustrerede boligkøbere og ejendomsmæglere, der føler, at banker og realkreditinstitutter blokerer for potentielle huskøb.

Flere af dem, der føler, de bliver uretfærdigt blokeret af banker og realkreditinstitutterne var derfor mødt op på Christiansborg for at forklare deres problemer.

- Jeg hører påstanden hele tiden, og derfor har jeg brug for hjælp, når jeg snakker med realkreditten og bankerne, fordi de siger, at det ikke passer. De siger, de øger deres udlån, og har meget lave afslagsprocenter, når det gælder på lån i yderområderne, siger Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Ifølge direktøren for Realkreditforeningen Karsten Beltoft bliver de ofte gjort til syndebukke uden grund. De vil gerne udlåne pengene, men er også nød til at tage deres forholdsregler.

- Vi lever altså af at låne penge ud, så når vi ender med at sige nej til at lave en forretning, så er det fordi risikoen er for stor. Vi er et spejl af den udvikling, der er. Og den udvikling er, at der er en nettofraflytning fra de her områder, og det sætter sig i boligmarkedet, siger Karsten Beltoft.

Henrik Sass Larsen vil arbejde nu for en større klarlægning af problemet, inden han vil sætte gang i lovændringer.


Seneste nyt

fra Nordjylland