Ingen hjælp til Christian Lie

Modsat fodboldspillere må ishockeyspillere selv tegne forsikringer, hvis de vil dækkes ordentligt, når uheldet er ude.

Christian Lie Nielsen havde fuld fart på livet og sin ishockeykarriere for snart to år siden , da en hård tackling bagfra ændrede hans liv. En voldsom hjernerystelse har lige siden medført kronisk hovedpine.

- Jeg har smerter hele tiden. Lige nu er jeg i stand til at arbejde to en halv time om dagen i en jobprøvning. Resten af dagen foregår mest på sofaen, siger Christian Lie Nielsen til TV2/Nord.

Foreløbigt har Christian Lie Nielsen fået udbetalt 38 tusinde kroner fra den lovpligtige arbejdsskadeforikring - penge der forlængst er brugt på behandlinger mod hovedpinen. Ellers har han ikke fået en krone - eller hjælp til at klare sin skade fra sin tidligere klub.

Christian Lie Nielsen spillede sin sidste sæson i Aab, som efter hans kontraktophør genopstod som Aalborg Pirates. Klubbens direktør Frederik Åkesson er ked af situationen.

- Jeg synes det er rigtig synd for Christian. Jeg har kendt ham i 20 år og selv spillet på hold med ham, og været en del af hans trænerteam. Det gør absolut et stort indtryk, at han har det så skidt.

De danske ishockeyklubber opfordrer faktisk spillerne til at tegne en ekstra forsikring, men det er helt for deres egen regning. I fodboldsporten er det tvært imod en integreret del af kontrakterne.

Alene forsikringen for en skade der medfører et karrierestop giver mindst 500.000 kroner i forsikringspræmie. Dertil kommer en personlig forsikring og den almindelige arbejdsskadeforsking.

På baggrund af TV2/Nords historie vil Danmarks Ishockey Unions direktør Enver Hansen nu drøfte spillernes forsikringsdækning med klubberne, så sporten undgår nye tilfælde som tilfældet med Christian.

Christian Lie Nielsen er ikke bitter over sin situation, men ville ønske, at han havde fået rådgivning før det gik galt.

- Man tror ikke det sker for en selv, og så står man pludselig her og alt ser sort ud, siger Christian Lie Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland