Ingen læge i Brovst

Fra 1. december er der højest sandsynligt ikke noget lægehus i Brovst.

Personalet i lægehuset er opsagt, to af lægerne i huset går på pension, og de resterende tre læger har angiveligt svært ved at drive lægehuset videre rent økonomisk. Og det er en situation, som frustrerer de afhængige patienter.

- Jeg er meget afhængig af min medicin, så det bliver et stort problem for mig, hvis jeg skal et andet sted hen, siger Conny Sigaard, der er bruger af Lægehuset i Brovst.

En anden bruger, Lars Bech, har samme problem.

- Jeg skal have medicin til sukkersyge. Samtidig er jeg dårligt gående, så det vil derfor være meget svært for mig at tage offentlig transport, forklarer han.

På grund af ferie har det ikke været muligt at få en kommentar fra Lægehuset i dag. Hos Region Nordjylland forsikrer kontorchef i primær sundhed, Charlotte Larsen, at der stadig vil være lægetilbud i Brovst efter 1.december, men vil ellers ikke kommentere på sagen før, Lægehuset kommer på banen.

Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune, Per Halsboe-Larsen, ser lægemanglen som et generelt problem.

- Jeg er da ked af at høre, at vi igen har lægeproblemer, men vi er jo langt fra de eneste i den situation. Derfor mener jeg også, at Sundhedsministeren må tage hånd om det.

Både hos Lægehuset i Brovst og hos Region Nordjylland regner man med at kunne udtale om sagens videre forløb i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland