Ingen Michelin-stjerne til Nordjylland: Nu går fem restauranter i aktion

GastroNorth-netværket med fem nordjyske toprestauranter vil nu arbejde for at få Michelin-stjerner til Nordjylland også.

Det tog sin tid at få Michelin-folkene til at kaste stjerner efter restauranter uden for København - og det ser ud til at komme til at tage endnu længere tid at få dem til at kaste dem efter for eksempel Ruths Hotel i Skagen.

Gourmetrestauranten længst mod nord var ellers en af dem, anmeldere nævnte som en mulig kandidat til at få sin første stjerne ved uddelingen onsdag formiddag. Men også denne gang blev Ruths Hotel og resten af Nordjylland forbigået.

Det har nu fået fem nordjyske toprestauranter til at tage affære og række ud efter stjernerne. Målet er at få både de nationale og de internationale medier til at rette blikket mod nordjysk topgastronomi og måske endda gøre Michelin-guiden opmærksom på, at der er steder heroppe, der mangler en stjerne.

Det nye netværk har fået navnet GastroNorth og består indtil videre af Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde, Restaurant Fusion, Restaurant Mortens Kro, Ruths Hotel og Vendia Gourmet.

- I stedet for bare at sidde og være skuffede, har vi henover efteråret arbejdet med og stiftet et formaliseret samarbejde, der på de interne og eksterne linjer skal arbejde for at gøre bedre opmærksom på nordjysk topgastronomis kvaliteter i en international kontekst. Vi vil også inden for netværket kigge på, hvad de enkelte medlemsrestauranter kan lære i forhold til deres egne processer for at øge sandsynligheden, forklarer kommunikationsansvarlig for GastroNorth, Mads Stenstrup, der tidligere har arbejdet som gastronomisk interesseret journalist og selvstændig PR-konsulent.

Han bliver bakket op af direktør Peter Chr. Jensen fra Ruths Hotel:

- Langt hen af vejen fortæller eksperterne os, at vi på vores restauranter rent gastronomisk bør kunne være med. Men hvordan får vi lige gjort de internationale guides og gourmetpresse opmærksom på det. Det har vi konstateret, at man andre steder i landet med succes har arbejdet mere målrettet med. Det er noget lignende, vi vil opnå med dette initiativ,

Netværket skal være til gavn for både den enkelte restaurant og for turistbranchen som helhed. Et større fokus på de kulinariske oplevelser i Nordjylland kan være med til at trække flere turister til landsdelen.

Nyt samarbejde mellem fem nordjyske gourmetrestauranter skal sikre Michelin-stjerner til Nordjylland i fremtiden.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland