Ingen ombygninger op til skolereform

Lærere og pædagoger i Frederikshavn må være tre om at dele en arbejdsplads efter sommerferien.

Tre lærere om én arbejdsplads. Ingen ombygninger og ens skriveborde.

I Frederikshavn Kommune er der ikke råd til forkromede løsninger, når der etableres arbejdspladser til personalet i folkeskolen.

Det fortæller DR Nordjylland.

Formanden for skoleudvalget Christina Lykke Eriksen (SF) siger, at kommunen er nødt til at få det maksimale ud af sine midler. Derfor er personale fra forvaltningen sendt på besøg på samtlige skoler for at vurdere behovet for arbejdspladser til lærerne.

Arbejdspladserne er et krav i henhold til arbejdsmiljøloven og den nye folkeskolelov, hvor lærerne er pålagt at forberede sig på skolen.

- Selvfølgelig får vi ikke en Ferrari, men jeg er sikker på, at vi får arbejdspladser som lærerne vil være tilfredse med, lover udvalgsformanden.

Kommunen har afsat 2,2 millioner kroner til cirka 650 lærere og pædagoger på 16 skoler. Og det lyder ikke af meget, mener lærerenes fællestillidsmand Mads Christensen.

- På langt de fleste skoler skal vi begynde fra 0, siger fællestillidsmanden, der sammenligner med nabokommunen Hjørring.

Her er der afsat fem millioner kroner alene til inventar som borde, stole og lys. Desuden er der budgetteret med yderligere tre millioner kroner til ombygning. Det bliver der intet af i Frederikshavn.

Dog har kommunen afsat yderligere 800.000 kroner til løbende ændringer af arbejdspladser i det kommende skoleår.

- Hvis lærerne gør sig erfaringer, der kræver ændringer, så skal der være plads til justeringer, siger Christina Lykke Eriksen til DR Nordjylland.

Skoleforvaltningens screening af behovet for lærerarbejdspladser ventes overstået i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland