Ingen penge til snerydning

Flere nordjyske kommuner har allerede brugt det meste af deres budget for årets snerydning.

Vinteren - og dermed sneen - har for alvor fået fat i Nordjylland. Derfor er der brugt masser af penge på snerydningen. Faktisk så meget, at minimum fire nordjyske kommuner snart ikke har flere penge. Det skriver Nordjyske Medier.

- Vi beder til, at det ikke bliver så slemt i denne vinter. Men vi skal helst ikke have ret mange dage som i tirsdags. Da brugte vi 60-70.000 kroner på mindre end et døgn, og så slår pengene ikke til ret længe, siger park- og vejchef i Jammerbugt Kommune Jens Ørtoft til avisen.

I Mariagerfjord er kassen tom, mens Frederikshavn, Jammerbugt og Hjørring formentlig også snart mangler penge til snerydning og saltning. Men nordjyderne skal ikke frygte endnu glattere veje.

- Hvis vi overskrider budgettet, så stopper vi naturligvis ikke bare med at rydde sne. Men det betyder, at politikerne og vi som administration har et problem, som vi skal have fundet en løsning på, siger Bent Westerberg, konstitueret direktør i Frederikshavns Kommune med ansvar for Teknik og Miljø, Park og Vej og Ejendomscenteret.

I alt har de 11 nordjyske budgetteret med omkring 100 millioner til snerydning i 2012. Aalborg bruger mest med lidt over 25 millioner.


Seneste nyt

fra Nordjylland