Ingen penge til tredje Limfjordsforbindelse

Der er endnu ikke afsat penge til en tredje Limfjordsforbindelse. Og dem der håber på, at den kommer i morgen, bliver skuffet. For beslutningen ligger på Christiansborg. Her tør ingen sætte en dato på byggeriet - uanset om det bliver en østlig eller en vestlig forbindelse.

TV2/Nord har talt med fire af trafikordførerne på Christiansborg. Her er stemningen overvejende positiv for en tredje forbindelse. 

Men en ting er de gode hensigter - noget andet er selve finansieringen. Pengene skal nemlig findes i Infrastrukturfonden, og fondens midler er øremærkede frem til år 2020.

- Så der er sådan set ikke flere penge til nye projekter i den her størrelsesorden, men vi vil arbejde for, at vi finder yderligere holdbar finansiering i perioden frem mod 2020, siger trafikpolitisk ordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, til TV2/Nord.

Hos Socialdemokraterne vil man også arbejde for en tredje forbindelse, men realistisk set kommer den ikke i dagene efter, at man har valgt hvilken forbindelse, det skal være.

- Optimistisk set der går der nok lidt over ti år før man kan køre på en ny Limfjordsforbindelse. Det kræver, at vi allerede ved næste folketingssamling er klar til at træffe en beslutning i Folketinget. Det mener jeg også, at vi bør være, siger trafikpolitisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke, til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland