Ingen røgalarmer virkede

Ikke én eneste røgalarm virkede i ejendommen i Nørresundby, hvor der var brand mandag aften. Indsatsleder er rystet.

Indsatsleder fra Beredskabscenter Aalborg, Carsten Randa, er rystet over, at der ikke én eneste røgalarm virkede i bygningen i Nørresundby, hvor der mandag aften opstod en voldsom brand.

Der var tale om en eksplosionsbrand, som opstod i et køkken på første sal. Et par unge mænd havde glemt en gryde med olie på et gaskomfur, og pludselig eksploderede den. De sad og spillede computer og opdagede først, at der var noget galt i køkkenet, lige inden gryden eksploderede. Men det kunne måske have været undgået, hvis der havde været en røgalarm i lejligheden.

- Vi har et budskab her, vi gerne vil have ud; nemlig at man skal sørge for at få sat røgalarmer op og aktivere dem. Det vil give en stor sikkerhed, siger Carsten Randa.

Han fortæller, at der var et par røgalarmer installeret på bagtrappen, men ingen af dem virkede. Heller ikke i nogle af de andre lejligheder i bygningen var der røgalarmer, som virkede.

Der er tale om ejerlejligheder i bygningen.

To personer blev kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning, en 21-årig mand er fortsat indlagt på intensivafdelingen. I alt blev 13 personer evakueret under branden.


Seneste nyt

fra Nordjylland