Ingen skattestigning til Frederikshavn

Foto: Lars Christoffersen

Frederikshavn Kommune får ikke lov til at hæve skatten, selv om de havde søgt om skattestigninger for 53 millioner kroner.

Fire kommuner i Nordjylland har fået lov af Økonomi - og indenrigsministeriet til at hæve skatten, men Frederikshavn Kommune er ikke en af dem. Kommunen havde ellers søgt om at få lov til at hæve skatten for 53 millioner kroner. Nyheden bliver modtaget med skuffelse i Frederikshavn:

- Det her gør det i hvert fald ikke nemmere for os. Vi havde regnet med, at vi ville få lov til at hæve skatten med i hvert fald halvdelen af det, vi havde søgt, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Lars Møller.

De budgetoplæg, som byrådet skal diskutere, er baseret på forventningen om, at kommunen ville få lov til at sætte skatten op. Derfor skal byrådet nu diskutere, hvad der skal gøres.

Økonomien i Frederikshavn Kommune har været omdiskuteret på det seneste, blandt andet fordi et revisionsfirma har vurderet, at hvis ikke kommunen får styr på økonomien, er der risiko for, at kommunen bliver sat under administration.

Flere nyheder fra TV2 Nord