Ingen skolelukninger i Hjørring

Skolerne i Hjørring Kommune fredes i hvert fald de kommende to år, selv om politikerne skal spare. Foto: Michael Kragmann (Arkiv)

Børne- og undervisningsudvalget i Hjørring Kommune freder skolerne de næste to år.

Både skoler og børnehaver i Hjørring Kommune går fri, når der skal spares 1 millioner i 2013, 22 millioner i henholdsvis 2014 og 2015 og 33 millioner kroner i 2016.

Det skriver nordjyske.dk.

Politikerne i børne- og undervisningsudvalget besluttede på det første af tre møder, at der ikke skal pilles ved skoler og børnehaver de næste to år.

- Det næste byråd, som afløser os i 2013 må tage stilling til hvordan skolestrukturen skal se ud fra 2015. Det er mest fair. Meget kan have ændret sig inden da, siger formanden for børne- og undervisningsudvalget Viggo Bilde (UP) til nordjyske.dk.

- Al den usikkerhed er ikke til at leve med for skolerne. Det ville have været en katastrofe, hvis vi allerede nu skulle lukke skoler, siger medlem af børne- og undervisningsudvalget Svenning Christensen (V).

De nuværende medlemmer af børne- og undervisningsudvalget anerkender, at der er behov for skolelukninger, men hvilke skoler der skal lukkes, vil de ikke tage stilling til.

Flere nyheder fra TV2 Nord