Ingen strøm til SOSU-studerendes iPads

Ingen strøm til SOSU-studerendes iPads. Foto: Iben Yvonne Hedemann

02:21

På SOSU Nord i Aalborg skal eleverne bruge iPads i undervisningen, men skolen har nedlagt forbud mod, at eleverne oplader deres ipads på skolen. Det er for tåbeligt siger de studerende.

1 af 2

På SOSU Nord i Aalborg skal eleverne bruge iPads i undervisningen, men skolen har nedlagt forbud mod, at eleverne oplader deres iPads på skolen. Tåbeligt, siger de studerende.

Christina Vedsted forstår ikke de nye regler på SOSU Nord, hvor hun studerer. Problemet er, at Christina og de andre studerende ikke må lade deres iPads op i timerne.

- Vi har kun to stikdåser i hver klasse og vi er omkring 22 i klassen. Så man skulle næsten tro, at det er en joke, siger Christina Vedsted, studerende ved SOSU Nord.

Størstedelen af de stikdåser, der ellers tidligere har været i klasselokalerne er nu fjernet. Det problem kommer, hvor de studerende netop skal til at bruge deres iPads. Skolen kalder det en ny strategi, at alle skal bruge iPads – vel og mærke uden at lade dem op.

- Vi beder om, at man kommer med en opladet iPad. Det er et krav, vi stiller. Det er ligesom i folkeskolen, hvor det kræves at have blyanterne spidset og klar, siger Lene Kvist, konstitueret direktør ved SOSU Nord.

Hos SOSU Nords ledelse forstår de ikke kritikken. For en velforberedt studerende kommer selvfølgelig med en fuld opladet iPad.  

- Vi bruger iPaden som en del af deres uddannelse. På den måde er det hele også papirløst, siger Lene Kvist.

Det er en holdning, der får flere de studerende til at ryste på hovedet.

- Jeg må så sørge for, at den er opladet 100 procent hjemmefra, men når vi skal bruge den hele dagen, så holder den bare sjældent til over middag, siger Cecilie Christensen, studerende ved SOSU Nord.

Studerende må kan ikke lade i timerne. Foto: Iben Yvonne Hedemann

Men det er ikke alle, der deler den holdning. Det handler nemlig bare om tilvænning lyder det.

- Det bedste er bare at gøre det til en vane at lade den op derhjemme. Jeg kan ikke se noget problem i det her, siger Avi Kreutzmann, studerende ved SOSU Nord.

Skolens elevrådsformand, Mike Bing Grunnet, ser det hele som en storm i et glas vand, og bakker ledelsen op.

- Jeg har svært ved at se problemet i det her. Det virker mest bare som en lidt forkælet holdning. Jeg mener bare, at det er ganske almindelig pli, at man er forberedt til timerne, siger Mike Bing Grunnet.

Som det ser ud nu kommer der ingen løsning på de studerendes elektriske problemer – men ledelsen er dog klar til dialog. Hele striden er svær, da parterne ikke er enige, om der er et problem.

- De må jo opleve det som en udforing. Så jeg mener, at vi må tage dialogen med elevrådet og se på det, siger Lene Kvist, konstitueret direktør ved SOSU Nord.

- Jeg mener bare, at det ikke kan passe, at vi ikke kan få strøm til vores iPads, siger Christina Vedsted, studerende ved SOSU Nord.

Forsiden lige nu