Ingen togførere i Vendsyssel

Fra om 11 dage vil der ikke været andet personale end lokomotivføreren i DSB?s toge nord for Limfjorden. Togførerne frygter både for passagernes sikkerhed og ringere service til de rejsende.

Ud med togførerne, der førhen hed togbetjente eller konduktører. Fra den 1. juni er de af DSB blevet bedt om at stå af togene i Vendsyssel.

- Det er sørgeligt for mig, og synd for passagerne, siger togfører Mette Otte til TV2/NORD.

DSB skal spare en milliard kroner inden udgangen af næste år. Som det første sted i landet skal der derfor ikke længere være togførere i fjerntogene længere nordpå end Aalborg. Togførernes tillidsrepræsentant frygter for passagernes sikkerhed, når der ikke er nogen til at holde øje ved ind- og udstigning.

- Vi frygter, at nogen vil komme til at sidde fast i dørene, eller falde ned mellem perronen og skinnerne, når toget kører, siger Steen Clausen, der er lokalformand for Togpersonalets Områdegruppe.

Netop for at undgå farlige situationer på perronerne er der på stationerne i Vendsyssel i de her dage ved at blive installeret overvågningsskærme som lokoførerne kan holde øje, når toget sætter toget i gang.

Men hvad angår servicen så kommer der med sikkerhed store forringelser, siger togførerne.

- Der jo ikke nogen passagerne kan spørge, hvis der fx opstår forsinkelser og der skal skiftes tog, siger Mette Otte.

Ældre og handicappede, børn der rejser alene, berusede passagerer og rejsende med barnevogne eller store tasker er bare nogen af de mange som togførerne hjælper - udover at tjekke billetter.

Også syd for Limfjorden vil DSB spare. På strækningen Aalborg-Aarhus vil der kun være togførere med én gang om formiddagen og én gang om eftermiddagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland