Ingen top 10 til Concordia

Det nordjyske cykelhold Team Concordia Forsikring Himmerland sluttede etapeløbet Tour of Qinghai Lake udenfor top 10. Bedste nordjyske rytter blev Lars Andersson med en placering som nummer 21.

Sportschef Rene Wenzel efter og 13. og sidste etape i Tour of Qinghai Lake tilfreds, selv om det nordjyske mandskab ikke formåede at køre sig helt ind i toppen.

Helt som ventet blev 13. og sidste etape af Tour of Qinghai Lake en godbid for feltets sprintere, og der var fra start lagt op til en rigtig mandfolkedyst de hurtige herrer imellem.

Alle Team Concordia Forsikring Himmerlands ryttere sad fint med i hovedfeltet, men da etapen nærmede sig sin afslutning, overlod de trætte ryttere kampen om etapesejren til feltets stærkeste sprintere.

Med en placering som nr. 40, blev Sebastian Balck bedst placerede Team Concordia Forsikring Himmerland rytter. Etapen blev ikke overraskende vundet af den lynhurtige slovenske rytter, Luka Mezgec fra Team Sava Slovenjia, der dermed snuppede sin 5. etapesejr i løbet.

Den samlede vinder af løbet blev iranske Hossein Alizadeh, Team Tabriz Petrochemical, en sejr som han og hans team allerede grundlagde på løbets 3. etape. I det samlede klassement sluttede Lars Andersson som nr. 21, og holdet på en 13. plads i holdkonkurrencen, og selvom der ved løbets begyndelse var et ønske om en top-10 placering i det samlede klassement, er sportschef René Wenzel alligevel godt tilfreds med sine ryttere.

- Selvfølgelig ville vi gerne have haft en samlet top-10 placering med hjem, men selvom det ikke lykkedes, så er jeg på ingen måde utilfreds med holdets præstation. Vi havde lidt problemer på et par af de meget høje etaper, hvor vi desværre mistede lidt tid. Det kostede Lars Anderssons top-10 placering, men vi var tæt på et par gange og vi har flere top-10 og top-20 placeringer på etaperne, siger sportschefen.

Øvrige placeringer i det samlede klassement efter 13. og sidste etape: Mikkel Mortensen nr. 49, Sebastian Balck nr. 60, Lucas Persson nr. 77, Nikola Aistrup nr. 86, Magnus Cort nr. 91 og Morten Høberg nr. 106.

Efter etapeløbet i Kina skal rytterne nu hjem og fordøje de mange indtryk og holde en lille velfortjent sommerpause. Derefter står den på træningslejr og cykelløb, som forberedelse og opvarmning til det kommende Post Danmark Rundt, der for holdet bliver et af de absolutte højdepunkter i denne sæson.