Ingen undersøgelse af Hobro Sygehus

Foto: Daniel Mikkelsen

Regionsrådsformand Ulla Astman mener ikke, at der er brug for en undersøgelse af Hobro Sygehus, men hun opfordrer utilfredse patienter til at klage.

TV2/Nord kunne mandag aften fortælle, at den praktiserende læge Annizette Malmberg fra Farsø advarer mod Hobro Sygehus, efter hun selv har været indlagt på sygehuset. Hendes læge, Thomas Bjørnshave, og 22 andre praktiserende læger fra Himmerland har opfordret Region Nordjylland til at iværksætte en undersøgelse på Hobro Sygehus.

Det kommer imidlertid ikke til at ske, hvis man spørger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.Dem).

- Der er ikke noget, der ellers tyder på, at der skulle være et ekstraordinært problem i forhold til kvaliteten på Hobro Sygehus, og når vi kigger på patienttilfredshedsundersøgelserne, så viser de faktisk, at der er meget tilfredse patienter på begge matrikler, siger Ulla Astman.

Regionsrådsformanden råder i stedet til, at man selv klager, hvis man som patient ikke føler, at man er blevet behandlet godt nok på et af Regionens Sygehuse.

- Der sker jo desværre fejl både i Hobro, men også i Aalborg og i Farsø - såmænd på alle landets sygehuse, desværre. Det er ikke et fejlfrit system. Men derfor er det rigtigt vigtigt, at man bruger det klagesystem, der er, så vi også kan få gravet i, om der er et ekstraordinært stort antal klagesager her, eller er der ikke, siger Ulla Astman.

Flere nyheder fra TV2 Nord