Ingen vedligeholdelse i arresthuse

 Ingen vedligeholdelse i arresthuse

Fuger der krakelerer, kloakrør som trænger til at blive skiftet og toiletter, som har set bedre dage. Arresthusene må kigge langt efter penge til den daglige vedligeholdelse, fordi fængslerne mangler beskæftigelse til fangerne og selv skal betale de indsattes lommepenge. Det oplyser P4 Nordjylland.

- Den udgift må nu tages af husets drift og ikke af de
indtægter, som plejer at komme ind fra virksomhederne, siger arrestforvarer i Aalborg Arresthus, Steen Væver.
 
Steen Væver bruger lige nu ca 700.000 kroner om året på de såkaldte dusørpenge, som fangerne har krav på, hvis ikke fængslet kan skaffe ordrer fra virksomheder, som kan give arbejde til fangerne.
Sådan har situationen nu været i flere år, og det begynder for alvor at kunne mærkes på vedligeholdelsen - også i Hobro Arresthus hos arrestforvarer Erik Verup Nielsen.

- Hobro Arresthus er et flot gammelt hus, men den kræver også stor vedligeholdelse og lige nu trænger murværket til en omgang. ligesom faldstammer og toiletter også kalder på en kærlig håndværkerhånd, siger Erik Verup Nielsen.

Lige nu slides der ekstra på arresthusene. Både i Aalborg og Hobro har der igennem længere tid været stor overbelægning, og det øger behovet for renovering, siger Sten Væver fra arresthuset i Aalborg.
 
Kriminaldirektoratet kender problemerne, men har ikke flere penge at sende ud til arresthusene.


Seneste nyt

fra Nordjylland