Ingeniører i Nørresundby sakker bagud med lønnen

Ingeniørerne hos Motorola i Nørresundby oplever et lønefterslæb på 30.000 kroner om året. Fredag bad ingeniørerne derfor Ingeniørforeningen om gå ind i de lokale lønforhandlinger for at sikre lønniveauet

Ingeniørerne hos Motorola i Nørresundby er utilfredse med ledelsens lønudspil.

Derfor har ingeniørerne fredag bedt Ingeniørforeningen om at gå ind i de lokale lønforhandlinger for at sikre, at lønniveauet for ingeniørerne på Motorola stiger i samme takt som resten af arbejdsmarkedet.

Det fortæller Ingeniørforeningen i en pressemeddelelse.

- Motorola i Nørresundby er kendt for at have et pænt lønniveau, men med det nye lønudspil fra ledelsen kan jeg godt være bekymret for, om Motorola har mistet ambitionerne, fortæller formanden for Ansatte Ingeniørers Råd, Leif Dyrmose.

Ledelsen på Motorola har spillet ud med et diktat om lønstigninger på to procent, og det ligger langt under det niveau på 5,1 procent, som ingeniørerne er steget med på landsplan.

Motorola i Nørresundby har 200 ingeniører ansat, men der er mange ingeniørtunge virksomheder i Nordjylland, så det er ikke umuligt for ingeniørerne at finde andre græsgange.

- Jeg kan jo konstatere, at lønniveauet for ingeniører på it- og televirksomheder i Nordjylland ligger noget bedre end det, Motorola i Nørresundby tilbyder, siger Leif Dyrmose og fortsætter:

- Og hvis løngabet til nabovirksomhederne bliver for stort, vil det før eller siden føre til medarbejderflugt.

Flere nyheder fra TV2 Nord