Ingeniøruddannelse på AAU et hit

Civilingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet er populære blandt de studiesøgende. Det store område inden for elektronik og energi har 80 procent flere ansøgere end sidste år

Da fristen for ansøgning til landets videregående uddannelser udløb, rundede Aalborg Universitets største fakultet for første gang nogensinde 1000 ansøgninger med AAU som førsteprioritet.

Særligt opsigtsvækkende er stigningen på den studieretning, der uddanner civilingeniører inden for elektronik, elektroteknik og energi. Efter nogle år med faldende ansøgertal ligger der i år 94 førsteprioritetsansøgninger i bunken, mod 52 sidste år.

Stigningen på 80 procent inden for dette felt glæder dekan Frede Blaabjerg.

- Det er utrolig dejligt at se, at det er lykkedes igen at skabe vækst på nogle af de klassiske ingeniøruddannelser, blandt andet fordi vi har moderniseret vores tilbud på energiområdet, forklarer Frede Blaabjerg.

Blandt de andre klassiske ingeniørfag er der også fremgang for Byggeri & Anlæg, eksportingeniørerne og softwareingeniørerne, og Datateknik fordobler sidste års skuffende resultat til ti førsteprioriteter i år.

Blandt de nyere ingeniørlinjer markerer også Arkitektur & Design sig med endnu en fremgang fra 199 til 136 førsteprioritetsansøgere. Blandt fakultetets andre uddannelser kommer også den helt nye idrætsuddannelse godt fra start med 63 ansøgere, mens Medicin med Industriel Specialisering, der åbnede i 2006 oplever en stigning fra 52 til 81 ansøgere på førsteprioritet.

For Aalborg Universitet som helhed er tendensen også klar. Alle fakulteter har fremgang, og sidste års rekordoptag øges med 15 procent. Ca. 2600 har søgt med AAU som deres førsteprioritet.


Seneste nyt

fra Nordjylland