Inger fra Læsø er blevet Folkemøde-kendis

02:01

Inger Pedersen fra Læsø tog til Folkemødet på Bornholm for at lytte til og møde politikere. Nu har hun selv været på scenen, og folk vil snakke med hende.

Efter mere end en måned på farten gennemførte Inger Pedersen fra Læsø 9. juni sit vanvittige projekt. Hun havde rejst hele vejen fra hjemmet på Kattegat-øen til Solskinsøen og Folkemødet - i rullestol med håndkraft.

Inger Pedersen havde før i år aldrig været på Folkemødet, men ville afsted for at høre og tale med så mange politikere som muligt. Den del af projektet er indtil videre også lykkedes i stor stil, men der er også faldet en stor sidegevinst af til Inger. Hun er selv blevet en del af folkefesten. 

Læs også Inger rejser fra Læsø til Bornholm - i kørestol

Kirkens Korshær havde lørdag nemlig inviteret Inger på scenen i deres telt. Emnet for debatten var værdighed. Noget der ligger hende meget på sinde.

- Værdighed er en vigtig ting for mig, og det er blevet endnu vigtigere for mig efter jeg mistede mit ene ben og blev handicappet, fortalte hun fra scenen.

- Der er nemlig nogen der tror, at når man mister en legemsdel, så mister man også en lille del af hjernen, sagde hun videre. 

Læs også 66-årige Inger gennemfører vildt projekt: Er nået til Bornholm fra Læsø – i kørestol

Dagene på folkemødet har Inger Pedersen brugt på lytte til og møde politikere, men hun havde aldrig drømt om selv at skulle indtage scenen.

- Nej, overhovedet ikke. Nej, nej, nek. Jeg troede, jeg skulle herover og kæmper for at få lov til at snakke med en politikker på et tidspunkt, fortæller Inger, der faktisk er blevet til lidt af en kendis.

- Det slog hovedet på sømmet, da jeg igår (fredag red.) blev stoppet af et sydkoreansk TV-hold, der havde set mig i fjernsynet og gerne ville interviewe mig. Det gjorde de så. Det synes jeg var sjovt.

Debatten i teltet hos Kirkens Korshær gik godt, og Inger Pedersen var godt tilfreds med sin egen præstation.

- Det var fedt, synes jeg. Jeg synes jeg havde noget, jeg ville af med. Jeg havde et budskab, fortæller Inger, der efter sin scenedebut havde en pause - en lille pause - inden der ventede flere oplevelser på Folkemødet.

- Klokken 13 skal jeg høre Thulesen Dahl, og så skal jeg høre Pernille Skipper klokken 16, fortæller hun med henvisning til de politiske ledere af henholdsvis Dansk Folkeparti og Enhedslisten. 

Læs også Inger hædres for vildt projekt: Tog turen fra Læsø til Bornholm i kørestol

Flere nyheder fra TV2 Nord