Inger Kristine er Europas største: - Hun sejler fantastisk

01:53

Video: Jesper Lange

Foto: Robert Bedsted

1 af 2

En ung skipper fra Thorupstrand fik søndag leveret sin nye kutter. Den er lavet af glasfiber og er Europas største kystkutter.

En kystkutter er normalt et skib i træ, der er designet til at kunne trækkes op på stranden. Men det nyeste eksemplar, der i dag kom til det lille fiskerleje Thorupstrand, der trods alt er blandt europas største kystfiskerpladser, er lavet i glasfiber og ifølge ejeren samtidig Europas største kystkutter.

- Hun sejler fantastisk. Også bedre end jeg havde håbet på, forklarer Rasmus Højslet Olsen, der ejer båden og er skipper på den nye båd.

HM17 Inger Kristine er udover at være en helt ny glasfiberkutter også topmoderne og udstyret og konstrueret, så hun kan sejles af én enkelt mand.

Rasmus Olsen skal altså både sejle, fiske, sortere og pakke lasten ene mand. Men hele båden er bygget så det kan lade sig gøre.

Det er ren lir det der. Det er en stor og super moderne båd og Rasmus får jo meget lave vedligeholdelsesomkostninger på sådan en glasfiberbåd

Jan Olsen, formand, Thorupstrand Fiskeriforening

- Jeg har fuld ståhøjde i lasten, masser af automatik og kran ombord. Det giver jo ikke meget mening i 2017 at bygge og udstyre en båd, som vi gjorde for 30 år siden, forklarer den unge skipper og bakkes op af formanden for Thorupstrand Fiskeriforening, Jan Olsen:

- Det er ren lir det der. Det er en stor og super moderne båd og Rasmus får jo meget lave vedligeholdelsesomkostninger på sådan en glasfiberbåd, forklarer han.

HM17 Inger Kristine afløser Rasmus Højslet Olsens tidligere trækutter og er båd nummer 11 i Thorupstrand. Inden længe kommer endnu en stor trækutter til og med 12 både i flåden ser formanden lyst på fremtiden:

Priserne er på vej op og med en ekstra båd ser det ikke så galt ud. Det er lige før at det ser godt nok ud, smiler Jan Olsen.

HM17 Inger Kristine er bygget på Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing på Lolland, der har sammensat nedenstående video, der viser både byggeproces og prøvesejlads med den spritnye kutter.

Forsiden lige nu