TV2 Nord

Inger rejser fra Læsø til Bornholm - i kørestol

03:18

Inger Pedersen vil rulle fra Læsø til Bornholm.

Inger Pedersens store drøm er at komme til Folkemødet på Bornholm. Nu opfylder hun den selv ved at rejse hele vejen fra Læsø i kørestol.

543 kilometer. Så lang er ruten fra Byrum på Læsø til Rønne på Bornholm ifølge Google Maps, hvis hvis man vil tilbagelægge den til fods. Den indeholder tre færger, og vil formentlig tage på den gode side af 60 timer at tilbagelægge.

Det lyder afskrækkende, ja vanvittigt for de fleste at kaste sig ud på sådan en korstogsvandring, men ikke for Inger Pedersen fra Læsø, der startede den lange tur mandag - i kørestol.

- Jeg skal have opfyldt en drøm, og det er at komme til Folkemødet på Bornholm, fortæller Inger Pedersen, der onsdag var kommet til Sæby. Hun har altså over en måned til at nå til Bornholm, men regner også "kun" med at tilbagelægge 10-12 kilometer om dagen. 

  Foto: Google Maps

Inger Pedersen mistede sit ene ben for fire år siden, så turen skal - udover at føre hende til Folkemødet - give hende en masse nye oplevelser.

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg har rigtig meget brug for udfordringer, og det bliver den her tur, fortæller hun og fortsætter:

- Nu har jeg brugt fire år på at blive tryg i min kørestol og blive tryg ved hvor jeg bor, så nu skal der ske noget andet.

Undervejs på turen vil Inger Pedersen samle inpiration til hvad hun skal spørge de mange politikere, hun forventer at møde til Folkemødet, om.

- Jeg skal prøve at lave interviews med nogle folk, hvis de gider at snakke med mig, og høre om, hvad de synes og tilstanden i Danmark rent politisk, fortæller hun.

Inger Pedersen har kun en let oppakning med på kørestolen, men hun skal heller ikke bekymre sig om at finde overnatning i det fri. Hun har nemlig allieret sig med venner og bekendte over det meste af landet, som tilbyder husly og friske forsyninger. Og så har hun fået stor hjælp fra Facebook.

- Det er helt fantastisk med alle de mennesker, der har henvendt sig i mit Facebook-opslag og tilbudt, at jeg kan komme og overnatte hos dem.

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord