Mogens kom forbi: Ingrid fejrer sin 100 års fødselsdag

Ingrid Thomsen er bare en ud af tre borgere, der i år kan fejre 100 års fødselsdag i Aalborg Kommune - og et af hendes ønsker er at få besøg af TV2 Nords Mogens Jørgensen. Og det ønske blev opfyldt.

Ingrid Thomsen bor på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby, og hun kunne fredag fejre sin 100 års fødselsdag, og det blev en god dag allerede fra morgenstunden, da hun blev vækket med morgensang klokken 7.

Fødselaren havde ønsket sig en cykel og besøg af TV2 Nords Mogens Jørgensen.

Og sidstnævnte ønske fik hun opfyldt, da Mogens Jørgensen kiggede forbi med blomster til en lille snak om det at fylde 100 år.

Begyndte at ro som 80-årig

Hun kunne afsløre, at en del af opskriften på at nå 100 året er at spise sundt.

- Det er sund mad, jævn mad. Min mor var god til at lave mad, og så har jeg dyrket gymnastik hele mit liv det var faktisk det eneste, der var af sport, da jeg barn, fortæller Ingrid Thomsen.

Som 80-årig sprang hun ud som roer, og Ingrid Thomsen har da også altid været en aktiv dame og en, der er god til at bruge byen. Hun er nemlig altid med til Aalborg Karneval, ligesom hun er en flittig koncertgænger både i Musikkens Hus og i Aalborg Kongres og Koncert Center.

Ingrid Thomsen har også været drivkraft i at få oprettet biblioteket på Fremtidens Plejehjem, og hun er stadig aktivt medlem af aktivitetsudvalget på Fremtidens Plejehjem.

- Det er dejligt, der er liv omkring os her på plejehjemmet, og det er da en gave for os alt det, der sker her rundt om, i stedet for at komme ud på en mark og sidde, mener Ingrid Thomsen.

Sludrede med Dronningen

Hun var også helt i front, dengang Fremtidens Plejehjem i april 2014 officielt blev indviet. Ligesom hun kort efter fik en central rolle, da der meldt om royalt besøg, da hendes Majestæt Dronning Margrethe og Hans Kongelige Højhed Prins Henrik kiggede forbi. 

Det blev en helt særlig dag for Ingrid Thomsen, der firkantet sagt fik sig en sludder med Dronningen. 

Det begyndte ellers som det sig hør og bør, og Ingrid Thomsen stod pænt og ventede på, at Dronningen og Prins Henrik skulle passere forbi.

- Jeg skulle stå op, synes jeg, men jeg har ikke så godt bentøj, da jeg har haft polio som barn. Så Dronningen kunne godt se, at jeg næsten ikke kunne holde balancen, og hun sagde, "vil De ikke hellere sidde ned". Så sagde jeg "Vil deres majestæt ikke også sidde", så pegede jeg på en lænestol. Men hun ville ikke sidde i lænestol, hun ville hellere sidde på en almindelig stol - og den stol fandt hun selv, og ja så sad vi der og sludrede, fortæller Ingrid Thomsen.

Ingrid Thomsens 100 års dag blev også såvel festlig som en smule højtidig. Der var forskellige arrangementer dagen igennem – blandt andet med varm chokolade og Svinkløv-lagkage i foyeren på Fremtidens Plejehjem, der var musik og taler af både familiemedlemmer og rådmand Jørgen Hein. 

 

Ingrid er ikke alene

Ingrid Thomsen er en af de i alt otte ældre i Aalborg Kommune, som runder 100+ i løbet af oktober 2019. Helt nøjagtigt er der tre, som runder 100, tre, som runder henholdsvis 101, 102 og 103 og to, som runder 106 – alle sammen i oktober.

Kilde: Aalborg Kommune

 


Seneste nyt

fra Nordjylland