Ingstrup Efterskole modtager øko-spisemærke

Ingstrup Efterskole har modtaget det økologiske spisemærke på foodservice-messen Foodexpo i Herning.

Flere end 1.500 spisesteder rundt omkring i landet kan nu prale af øko-mærket i enten guld, sølv eller bronze, spisemærket, der dokumenterer køkkenets økologiandel og deriblandt nu også Ingstrup Efterskole.

En stribe nordjyske køkkener er blandt spisemærke-modtagerne. Heriblandt Ingstrup Efterskole i Løkken, hvor køkkenleder Dorthe Clausen siden efteråret 2015 har sat kursen mod et økologisk bronzemærke, som kræver 30-60 procent økologi i gryderne.

- Jeg synes, det er et vigtigt budskab til de unge her på efterskolen, at vi tager hensyn til naturen, grundvandet og dyrevelfærden. Og samtidig synes jeg, det er et signal til dem om, at vi vil dem det bedste med den mad, vi serverer for dem. Jeg er stolt over, at vi har fået mærket, siger Dorthe Clausen.

Hun har sammen med sine fire køkkenmedarbejdere opnået bronzemærket ved at skifte de fleste mejeriprodukter, frugt, grønt samt mel, gryn og pasta ud med økologiske varer. Det har de bl.a. fået råd til ved at forstærke deres fokus på at undgå madspild.

 

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske.

  • Bronze = 30–60 % økologi
  • Sølv = 60-90 % økologi
  • Guld = 90-100 % økologi

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland