Injuriesag endte med undskyldning

 Injuriesag endte med undskyldning

En injuriesag mellem to politikere fra Frederikshavn endte i dag med forlig. Steen Jørgensen (UP) blev renset for beskyldninger om at være med i foreningen Dansk Front, og han fik samtidig en undskyldning fra byrådskollegaen Jens Hedegaard Kristensen (Bor

- Jeg er ked af, at jeg har blandet Dansk Front og Den Danske Forening sammen. Det beklager jeg, lød det fra Hedegaard Kristensen.
Striden mellem de to byrødder har varet flere måneder og startede, da Ekstra Bladet sidste år mente at have afsløret Steen Jørgensen i at være klar til at tage en nazi-sympatisør med ind i Dansk Folkeparti, det parti Steen Jørgensen dengang var medlem af og lokalformand for.
Efter afsløringerne i Ekstra Bladet og i TV2 blev Steen Jørgensen i lighed med en række andre lokalformænd ekskluderet af Dansk Folkeparti.
Lokalt tog byrådskollegaen Jens Hedegaard Kristensen - ligesom hovedparten af byrådet - afstand fra Steen Jørgensen - og samtidig fortalte han offentligt, at Steen Jørgensen også tidligere havde tilknytning til nazi-sympatisører.
Beskyldningerne - der alle er uden hold i virkeligheden, mente Steen Jørgensen.
Mandag formiddag kom sagen så for retten i Frederikshavn. Dommeren skulle tage stilling til, om Jens Hedegaard Kristensen havde forbrudt sig mod ytringsfriheden ved at fortælle offentligheden om de påståede sympatier. Steen Jørgensen mente, det var ærekrænkende for ham, ligesom han både politisk og privat var blevet sat under pres efter anklagerne fra Jens Hedegaard Kristensen.
Dommeren fandt frem til et forlig, der lyder, at Jens Hedegaard Kristensen skulle komme med en offentlig undskyldning - og så må de to parter ikke kommentere sagen yderligere i pressen.


Seneste nyt

fra Nordjylland