Innovative elever fik podiepladser

Elever fra EUC Nord og Aalborg Handelsskole kom på podiet to gange til den Nationale Entreprenørskabsmesse.

En mælkeskjuler med indbygget beskedsystem og en nanoteknologisk løsning på det evigt tilbagevendende problem med branket grillkød. Det var hvad to nordjyske hold elever havde med til den Nationale Entreprenørskabsmesse i Odense, som løb af stablen torsdag.

Og de to nyskabelser var gode nok til at komme på podiet. I kategorien Bizz Mart var det fem elever fra Aalborg Handelsskole, der fik en andenplads for nyskabelsen hvor nanoteknologi forhindrer at grillen branker bøffen.

- Det er mega fedt, og vi kan bruge det til at give os gejst til at arbejde videre med projektet, lød det fra gruppen bag BioGrid, som projektet hedder, da de var på scenen og modtage hæder fra de 560 elever, der fra hele landet, der var med til messen.

Fra EUC Nord fik tre piger en tredjeplads i kategorien Expo for deres projekt Milk Cooler, der er en moderne mælkeskjuler til bordet, som holder mælken kold og som samtidig kan bruges til beskeder til familiemedlemmer.

- Det havde vi slet ikke regnet med. Vi havde stilet efter top-20, så en tredjeplads er vi godt tilfredse med, lød det fra pigerne, der kalder sig Krisame.


Seneste nyt

fra Nordjylland