Innovative transportløsninger skal testes i Aalborg

Sammen med 20 andre byer i hele verden lancerer Aalborg Kommune en konkurrence, der skal være med til at løse forskellige bymæssige udfordringer.

Aalborg Kommune har gennem de seneste tyve år arbejdet med bæredygtig transport, og i de seneste fire år med CIVITAS ARCHIMEDES projektet. Gennem årene har Aalborg Kommune fokuseret på den voksende trafikmængde i byen og over fjorden ved at indføre forbedret dynamisk trafikinformation.

Og nu er Aalborg blevet bypartner i det internationale program "LLGA | Citites Pilot for the Future" for at undersøge og implementere lovende løsninger for en mere bæredygtig fremtid.

Som en del af konkurrencen bidrager hver by med en udfordring, som man gerne vil have belyst. Det kan være enten af teknisk eller konceptuel karakter.

- I Aalborg Kommune har vi en udfordring i forhold til den fjordkrydsende trafik. Hvis der er utilsigtede hændelser i trafikken vil det være ønskeligt at få det kommunikeret ud til trafikanterne allerede inden de påbegynder deres rejse - og så få dem informeret, uden at de selv behøver at opsøge informationen. Det er den udfordring, som vi gerne vil have kigget på, udtaler stadsingeniør Kurt Markworth.

I første omgang fokuseres der på trafikanterne, der bor i området nord-øst for Limfjordstunnelen, og som dagligt krydser fjorden til og fra arbejde. Grundlaget for løsningen er allerede tilgængelige data, som bliver tænkt ind i nye kommunikationskanaler. Ud over at tilbyde information skal løsningen også kunne rådgive trafikanterne om at udskyde deres rejse eller lede dem ad en alternativ rute, hvis kapaciteten er til det.

- Vi forestiller os ikke, at løsningen skal kunne løse alle trafikale udfordringer i Aalborg, men vi håber på at de indkomne forslag kan give os et billede af, hvordan trafikinformation kan se ud i fremtiden, siger Kurt Markworth.

Aalborg deltager i projektet sammen med 20 andre byer på mellem ca. 100.000 og 21 millioner indbyggere. De deltagende byer er ud over Aalborg: Barcelona, Boston, Christchurch, Eindhoven, Fukuoka DC, L'Hospitalet, Lagos, Lavasa, London, Mexico, Oulu, Paris, Rio de Janeiro, Rosario, San Francisco, Sant Cugat, Sheffield, Tacoma, Terrassa og York.

Løsninger til LLGA kan indsendes gratis af firmaer i hele verden frem til 31. januar 2013. En liste med fem nominerede løsninger vil blive præsenteret af hver by i marts 2013. De endelige vindere i hver by vil blive annonceret på en konference i San Francisco, hvor det forventes, at de 150 nominerede løsninger bringes sammen for at kick-starte mulige pilot-projekter.


Seneste nyt

fra Nordjylland