Integration med dialogbænke i Aalborg

Aalborg Kommune vil styrke integrationen og bliver en del af projekt 'Dialogbænken'. Det skal ske gennem dialog mellem byens borgere.

<b>Dialogbænke i Aalborg</b>
Aalborg Kommune har sagt ja til at være med i projekt 'Dialogbænken' og kan kalde sig 'Interkulturel Dialog-by 2008'. Målet er at styrke integrationen i Danmark gennem dialog mellem byens borgere.

<b>Bænke i parker ...</b>
'Dialogbænken' kan være bænke i parker, foran rådhuset eller den lokale Netto. Aalborg Kommune har takket ja til invitationen fra Dansk Flygtningehjælp, som står bag ideen om dialogbænkene.

- Vi er glade for, at Aalborg Kommune har sagt ja til have dialogbænke i deres by. På gaden møder vi hver dag mennesker fra andre dele af verden, og selvom vi har forskellige baggrunde, hører vi alle til i det samme fællesskab. Så lad os sætte os på bænken og få en snak, siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm.

<b>Snak med lokalpolitikere</b>
Dialogbænken kan bruges til mange forskellige ting. Lokale politikere kan inviteres til at debattere integrationsspørgsmål, borgmesteren kan invitere til en samtale på dialogbænken foran rådhuset eller man kan lade digtere med forskellig kulturel baggrund oplæse deres digte på dialogbænken foran kulturhuset.

<b>Inspiration fra Dansk Flygtningehjælp</b>
Dansk Flygtningehjælp sender som inspiration et idékatalog til kommunerne med forskellige forslag til, hvordan dialogbænken kan bruges.

<b>20 kommuner er med</b>
I alt har 20 kommuner over hele landet sagt ja til at have dialogbænke. Bl.a. Vesthimmerlands Kommune er med i projektet.

<b>EU for Interkulturel Dialog 2008</b>
Projektet er støttet af EU-kommissionen og er et tilbud til alle kommuner i Danmark om at markere EU?s år for Interkulturel Dialog 2008.

Flere nyheder fra TV2 Nord