Interaktiv væg skal give sanselig oplevelse

Besøgende på havnefronten i Aalborg får hen over sommeren mulighed for at muntre sig med en ny interaktiv sansevæg, der vibrer og udsender lys, lyd og dufte.

I et nyt forskningsprojekt skal en sansevæg i Utzon Park udsende lys, lyde og dufte give en livlig bymidte i Aalborg.

En to meter høj og 12 meter lang interaktiv væg vil i løbet af maj måned blive sat op i Utzon Park i Aalborg. Målet er at holde lidt længere på folk, der passerer gennem den centrale del af havnefronten og samtidig give nysgerrige forbipasserende en anderledes oplevelse.

Det er forskere fra Aalborg, der sammen med robotvirksomheden Odico skal stå for udviklingen af den interaktive væg, der ved berøring kommer til at vibrere og udsende både lyde, lys og dufte. Forskere vil i løbet af sommeren undersøge, hvad indflydelse væggen har på livet omkring den.

- Den interaktive væg i Aalborg er et spændende eksperiment, der kan give værdifulde erfaringer om, hvordan vi påvirkes, når vi opholder os i byens rum. Det vil også kunne bruges som inspiration for andre byer, der ønsker at bruge det interaktive som element i midlertidige byrumsaktiviteter, siger projektleder i Realdania Anne-Mette Gjeraa, der også er en del af samarbejdet om sansevæggen.

Flere nyheder fra TV2 Nord