Intern kamp hos Socialdemokraterne

Flere kandidater står klar i kulissen til at blive Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Frederikshavn.

Den tidligere borgmester Erik Sørensen har tidligere meldt ud, at han ikke er i spil som borgmester ved næste byrådsvalg i Frederikshavn. Men han er fortsat formand for partiets byrådsgruppe.

Overfor TV2/Nord bekræfter Erik Sørensen i dag, at den position kun er hans til en ny kandidat er valgt. Noget der kan ske på byrådsgruppens møde mandag den 24.oktober.

Byrådsgruppen er ikke alene om at bestemme, hvem der skal være borgmesterkandidat, det er et mere partimæssigt anliggende. Og med den tidligere borgmesters tilbagetrækning, så er interessen stor.

- Vi kan godt mærke, at der er interesse, også fra flere sider, så det kan sagtens komme til et kampvalg, siger kredsformand Stig Erik Lundboe til TV2/Nord.

Flere byrådsmedlemmer TV2/Nord har været i kontakt med bekræfter, at de agter at stille op som borgmesterkandidat. Men af taktiske hensyn ønsker de ikke at blive citeret for dette.

Socialdemokratiet mistede borgmesterposten ved det seneste byrådsvalg i 2010 da Venstres Lars Møller slog Erik Sørensen af pinden.


Seneste nyt

fra Nordjylland