International lungedag trækker flere nordjyder til tjek

Omkring en million danskere lider af lungesygdomme, og på international lungedag har man flere steder haft mulighed for at få tjekke lungerne.

I anledning af international lungedag, bliver der flere steder åbnet op for tjek af lungerne. Det giver mulighed for at opdage lungesygdomme hos flere nordjyder.  

I Brovst var omkring hundrede borgere mødt op for at få tjekket lungerne, fro en lungetest kan hurtigt afsløre om man har en lungesygdom, eller om man er i fare for at få en lungesugdom.

- Det er alle tiders initiativ og jeg håber der er rigtig mange mennesker der kommer, for der er mange mennesker der døjer med det. Jeg skal selv have lidt lungemedicin efter mit tjek og så håber jeg at det kan hjælpe. Så kan det være at jeg kan komme til at spille trompet igen. Det vil jeg gerne, siger Jørgen Nøhr, der havde benyttet sig af muligheden for et lungetjek. 

I Danmarks Lungeforening regner man med, at cirka en million danskere i større eller mindre grad lider af for eksempel astma eller KOL, og alt for mange ved slet ikke, at de er syge.


Seneste nyt

fra Nordjylland