Intet atomaffaldslager i Nordjylland

Nordjylland skal ikke finde plads til atomaffald fra Risø. Foto: Arkiv

Nordjylland bliver ikke stedet, hvor der placeres atomaffald fra Risø.

På Christiansborg er ordførerne onsdag formiddag blevet orienteret hos Sundhedsministeren om, hvilke seks områder i Danmark som eksperterne har fundet bedste egnet til at rumme det fremtidige atomaffaldslager. Der er lavet undersøgelser af 22 områder og disse er yderligere reduceret til seks lokaliteter.

Et enkelt sted i Nordjylland var blandt de 22 ,Ålbæk nord for Frederikshavn, men ingen af de seks lokaliteter er placeret i Region Nordjylland, oplyser Flemming Møller Mortensen fra Socialdemokraterne til TV2Nord.

Dog kan nordjyder blive relativ tæt nabo til det kommende atomaffaldslager, hvis det bliver placeret ved Thise lige på den anden side af Hvalpsund eller tæt på Hurup i Thy, hvis affaldslageret placeres ved Hvidbjerg på Thyholm. Begge disse steder er altså blandt de seks lokaliteter der er udvalgt.

 

De seks mulige placeringer skal nu undersøges nærmere inden der skal træffes politisk beslutning på Christiansborg om den endelige placering.

- Jeg er tilfreds med denne meget faglige og saglige ekspert vurdering, som ligger til grund for udvælgelsen af de seks lokaliteter. Samtidig vil jeg gerne udtrykke en vis glæde over at vi nu i Nordjylland slipper for den uundgåelige hede debat for og imod et sådant atomaffaldslager, udtrykker Flemming møller Mortensen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord