Ejerslev Dreaming: Intim festival lokker 'drømmere' til Mors

En ny festival for musik, kunst og natur har set dagens lys på det nordøstlige Mors. Festivalen Ejerslev Dreaming finder sted bare tre uger før Kulturmødet på Mors, men de to begivenheder er ifølge arrangørerne den nye festival ikke konkurrenter.

Indgangsporten til Ejerslev Dreaming er pyntet op og i det bakkede landskab ved Ejerslev Havn på det nordøstlige Mors er en intim festivalscene blevet skabt.

- Det er nok den smukkeste festivalplads, man næsten kan drømme om, siger Liva Molin, der har været med til at arrangere Ejerslev Dreaming, som er en festival med musik, kunst og natur i centrum.

Det er ikke morsingboere, der er i overtal blandt gæsterne til den første udgave af Ejerslev Dreaming. Camilla Standhart er rejst fra København til Mors for at bruge weekenden på festivalen, og hun er glad for at have forladt de vante rammer i nogle dage.

- Det giver jo en større forståelse for vores land, og jeg tænker også, at der er rigtig mange, som ikke har været i denne del af Danmark før, så det at kunne komme hjem og sprede den gode historie om Mors og om at tage hertil, siger festivalgæst Camilla Standhart.

Begyndte som en privat havefest

Det frø, der er blevet til Ejerslev Dreaming, blev sået ved en privat havefest på Mors sidste år.

- Så kom vi til at snakke om, at der er sgu så dejligt heroppe. Måske skulle vi lave noget, hvor vi kunne invitere endnu flere med?, siger Liva Molin.

Hun arbejdede sammen med flere andre om at udvikle festivalen, og så spurgte arrangørerne Ejerslev Havn, om festen kunne holdes der.

- Det synes vi jo er en god idé, siger Iver Søndergaard, som er formand for Ejerslev Havn.

Omgivet af vand og bakker og med fantastisk festivalvejr kunne forudsætningerne for den første Ejerslev Dreaming-festival ikke være meget bedre. Camilla Standhart mener, at festivalen lever op til sit navn.

- Vi sad i græsset og lyttede og talte netop om, at nu drømmer vi os bare helt væk, fordi det på mange måder er som at være i en lille verden for en weekend, og så kan vi rejse tilbage til den anden verden i morgen, siger hun.

Konkurrerer ikke med Kulturmødet

Om tre uger er Mors hele Danmarks kulturmidtpunkt, når øen for syvende gang er vært for Kulturmødet. Ejerslev Dreaming tror dog ikke, at de tager gæster fra Kulturmødet.

Synes du, der er plads til begge dele?

- Det synes jeg bestemt, fordi det er to meget forskellige ting. Selvom de selvfølgelig også har meget til fælles i forhold til, at det handler om kultur, så er det her et meget lille arrangement. Vi har kun solgt 135 billetter, og det er med vilje, fordi vi har meget fokus på, at det skal være en fælles weekend for de gæster, der er her, siger Liva Molin.

Det er ikke morsingboere, der er i overtal blandt gæsterne til den første udgave af Ejerslev Dreaming. Hovedparten af gæsterne kommer langvejs fra. 

Seneste nyt

fra Nordjylland