Iraner idømt fængsel for knivstik på asylcenter

Foto: Ib William Christensen

En 21-årig iransk asylansøger blev onsdag idømt fire måneders fængsel for at stikke ud efter en jævnaldrende mand på asylcenteret Gunderuplund.

Onsdag blev en 21-årig asylansøger fra Iran idømt fire måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark i seks år.

Den 21-årige var tiltalt for den 10. december at stikke ud efter og snitte en jævnaldrende mand fra Irak, der også bor på asylcenteret. Offeret fik ved overfaldet overfladiske snitsår på benene og afværgelæssioner.

Advokaturchef ved Nordjyllands Politi Torben Kauffmann Sørensen førte sagen i retten for anklagemyndigheden. Han fortæller at den 21-årige bestemt ikke var tilfreds med udfaldet af sagen, men han modtog alligevel dommen.

Den 21-årige har siddet varetægtsfængslet siden 10. december og skal nu afsone resten af sin straf. Derefter skal hans asylsag færdigbehandles, og først når dette er sket, ved man, om udvisningen af ham faktisk betyder, at han skal forlade landet.

- Hvis han får asyl i Danmark er det fordi det ikke er sikkert for ham at være i sit hjemland, og så bliver udvisningen annuleret. Hvis han ikke får asyl, så bliver han udvist og har så oveni indrejseforbud i Danmark i seks år.

Flere nyheder fra TV2 Nord