Irene samler hundredevis af dåser op hver uge

Irene Rasmussen fra Uggerby er godt træt af at samle dåser op i naturen. Hver uge bliver det til flere hundrede dåser på bare én vejstrækning.

Et par gange om ugen tager Irene Rasmussen sin cykel fra gården i Uggerby for at samle dåser op som ligger smidt i grøften på vejen til Uggerby strand.

-Nu har jeg taget initiativet til det her, for det hører ikke til i naturen. Det er noget værre griseri, siger Irene Rasmussen.

Dåser smidt i naturen kan være livsfarlige for blandt andet køer, heste, hunde og mange andre dyr.

-Jeg har set billeder af en ko, der havde fået en dåse ned i maven, og den bare bløder og til sidst dør, siger Irene Rasmussen.

-Sådan en tur tager en time til to, og her kan jeg samle mellem 50 og 100 dåser. Jeg håber, det kan være en øjenåbner for andre, at jeg samler dåser op.

Irene Rasmussen opfordrer nordjyderne til at holde affaldet i bilerne i stedet for at smide det langs vejen.

Og Irene Rasmussen er ikke alene med fortvivlelsen over, der bliver smidt dåser. På TV2 Nords Facebook kommenterer seernes Irenes indsats i positive vendinger.

-Stor respekt til dig Irene. Er lystfisker og kommer meget ved Uggerby Å. (…) Synes, det er dejligt, du gør så stor en indsats, det burde bare ikke være nødvendigt, skriver Marc Real

Flere mener ikke, der er nogen konsekvens for at smide affald i naturen generelt.

-Meget flot frivilligt arbejde, synes bøden for dåser og andet skrald, der smides i naturen, burde ligge højere på bødelisten end hunde høm høm, skriver Ingrid Jensen.

Og det er ikke kun ved Uggerby, der bliver smidt affald i naturen.

-Hun skulle komme hjem til mig og se, hvad der ligger i kanten af vejen. Er så glad for genbrugspladsen i Udholm er lukket, så bliver det forhåbentlig sidste gang, jeg skal fylde trillebøre med alverdens affald. 


Seneste nyt

fra Nordjylland