Isberedskabet er for dyrt

Hvert år betaler de danske havne og skibe 22 millioner kroner for et isbryderberedskab. Det er for dyrt, mener brancheorganisationen Danske Havne.

De tre danske isbrydere hører hjemme hos Flådestation Frederikshavn. Sidst der for alvor var bud efter dem, var i isvinteren i 1996, og med en årlig omkostning på 22 millioner kroner, er det for dyrt et beredskab at vedligeholde. Det mener brancheorganisationen Danske Havne. Derfor har den nu bedt Forsvarsministeriet om en billigere løsning.

Hos Frederikshavn Havn er de godt tilfredse med, at der nu skal kigges på beredskabet. Selv om havnen hvert år betaler mere end 300.000 kroner til isberedskabet, så har de ikke selv nogen glæde af isbryderne. Her er det altid færgetrafikken der holder havnen isfri, mens isbryderne typisk koncentrere sig om fjordene og de indre farvande.

- Man kan altid diskutere hvilket beredskab der skal opretholdes, men jeg synes at det er med god grund, at man nu vil undersøge om der er andre alternativer, siger Preben Reinholdt, adm. direktør hos Frederikshavn Havn til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland