Isbryder i aktion på Limfjorden

Den hårde vinter har betydet en tidlig indsats mod isen i Limfjorden. Siden den 4. december har Søværnets Operative Kommando haft en slæbebåd til fast at bryde isen på fjorden.

Det er slæbebåden "Stevns" fra Svendborg, der har opgaven med at sikre sejladsen på Limfjorden. Her er det slæbebådens opgave, at bryde isen foran skibene, og så sørge for, at der er brudt is nok til, at de kan dreje i den snævre sejlrende.

-Skibe drejer jo ved at svinge ud med agterenden, og det kan de jo ikke gøre, hvis isen er for tyk. Så kiler de sig jo fat, siger skipperen på "Stevns" Ole Pedersen til TV2/NORD.

Dagens opgave var at eskortere de to skibe "Celica" og "Filia Ariea" til henholdsvis Nykøbing Mors og Løgstør. Selv om isen nogen steder var op til 20 centimeter tyk, så klarede "Stevns" isen uden problemer.
I aften får slæbebåden ny skipper, men han afviser, at det bliver en nem tjans.

-Det er kun lige startet, så det skal nok komme. Lige før gik vi da en 2 til 3 knop ned i fart, da vi skulle gennem isen, så det skal nok blive værre med isen, siger Claes Bloch, kommende skipper på "Stevns" til TV2/NORD.

SOK oplyser, at hvis det kolde vejr forsætter betyder det, at statens isbrydere i Frederikshavn også skal i gang. De skulle være klar til indsats fra den 6. januar næste år.


Seneste nyt

fra Nordjylland