Ishockeyderby for de mindste

Aalborg Pirates og Frederikshavne White Hawks kæmper om førstepladsen i AL Bank Ligaen. Men også blandt spillerne i de yngre rækker bliver der kæmpet en kamp. I dag skulle de to klubbers u9-hold møde hinanden.

I AaB gør man et stort arbejde for at få de helt unge til at interessere sig for ishockey. Og ifølge træneren kan ishockey også noget helt specielt for de unge.

- Ishockey er en rigtig god holdsport. Vi kommer rigtig godt rundt i landet. Vi kører jo ikke bare til Støvring, vi kører til Esbjerg og Odense og Vojens, og det giver en rigtig god holdånd. Vi sover der også tit, når vi for eksempel er i Vojens, og det giver også forældrene et sammenhold, siger holdets træner, den tidligere topspiller, Ronnie Winther Sørensen

I AaB bliver der blandt andet holdt åbent hus hvert år. Det betyder, at mange unge får øjnene op for sporten. Samtidig er det en regel i u9-rækken, at holdene skifter kæde hver gang, der er gået halvandet minut. Det gør, at alle spillerne får lige meget tid på banen. Ifølge spillerne er der da også rigtig mange fede ting ved at spille ishockey.

- Det er fedt at score, og du møder nogle nye og alt muligt, siger Kalle Thorsted

- Det er fedt at stå på skøjter. Man kan køre hurtigt. Det er svært at lære, men det er sjovt, siger Lucas Eriksen.

Kampen i dag endte 4-2 til frederikshavnerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland