Ishockeyklub forsøger at holde gang i fødekæden

AaB Ishockey forsøger at sikre, at fødekæden er i orden. Derfor har klubben delt 4000 flyers ud på skoler og i børnehaver for at lokke nye spillere ud på isen.

Seks-årige Oliver Dahl Mikkelsen er klar til sin første ishockeytræning nogensinde. Han er et af de 28 børn, der er mødt op i Gigantium for at komme til prøvetræning i AaB Ishockey. Klubben har skudt gang i en stor rekrutteringskampagne.

Der er blevet omdelt flyers i skoler og børnehaver for at vække opmærksomhed om de gratis prøvetræninger for nye spillere. AaB Ishockey jagter nemlig nye medlemmer i alderen fire til syv år.

- Hvis børnene kommer, når de er 10-12 år, så må vi nok se i øjnene, at så er det i de fleste tilfælde for sent at lære dem at spille ishockey, siger Tommy Englund, der er cheftræner for begynderafdelingen i AaB Ishockey.

Oliver Dahl Mikkelsen trækker i ishockeyudstyret for første gang.
Oliver Dahl Mikkelsen trækker i ishockeyudstyret for første gang.
Foto: Christian Henriksen

Oliver Dahl Mikkelsen har set favoritholdet Aalborg Pirates spille, men han har aldrig selv spillet ishockey før nu.

- Nej, ikke kamp, men jeg har prøvet at stå på skøjter, siger han.

Dansk ishockey har i en årrække formået at udvikle mange stærke spillere, selvom der kun er 4.647 aktive spillere i Danmark. Det er en udvikling, som skal fortsætte, hvis Danmarks landshold skal bevare eller forbedre sin nuværende placering som nummer 14 på verdensranglisten.

- Det er jo simpelthen bare nødvendigt, og det skal vi gøre kontinuerligt, siger Tommy Englund.

Det professionelle ishockeyflagskib i Aalborg, Metal Liga-klubben Aalborg Pirates, er garant for at satse på talenter, som er udviklet i AaB Ishockey. I denne sæson har 14 af de 26 spillere i førsteholdstruppen fået størstedelen af deres ishockeyopdragelse i AaB Ishockey.

- Jeg vil da tro, at det giver stor reklame ikke kun i AaB og Aalborg, siger Tommy Englund om det kommende ishockey-VM i Danmark.
- Jeg vil da tro, at det giver stor reklame ikke kun i AaB og Aalborg, siger Tommy Englund om det kommende ishockey-VM i Danmark.
Foto: Christian Henriksen

Til maj næste år er Danmark vært for verdensmesterskabet i ishockey, og det kan være med til at sikre sporten yderligere fremgang.

- Jeg vil da tro, at det giver stor reklame ikke kun i AaB og Aalborg, men i hele Danmark. Det er første gang, at Danmark arrangerer VM i ishockey, og det vil jeg tro, giver et godt skub op ad, siger Tommy Englund.

Cheftræneren håber, at mindst 10 af de spillere, der har været til prøvetræning begynder at spille ishockey i AaB, og en af dem kunne sagtens være Oliver Dahl Mikkelsen.

- Jeg er klar til at starte, fordi jeg synes, det er sjovt, siger han.

 
 
Foto: Christian Henriksen

Seneste nyt

fra Nordjylland